Rukometni klub Pavleki ponikao je iz OŠ Pavlek Miškina. Klub je osnovan 2003. dobrovoljnim djelovanjem roditelja i djece Osnovne škole Pavlek Miškina na način da je rukometna sekcija škole registrirana kao klub kako bi se mogla uključiti u redovita natjecanja Hrvatskog rukometnog saveza. Na samom početku smo okupljali mlade sportaše koji su bili polaznici OŠ Pavlek Miškina, a kroz godine rada u klub se učlanjuju djeca i iz ostalih škola s područja gradske četvrti Črnomerec. Cijelo vrijeme postojanja bilježimo zapažene rezultate u konkurenciji klubova s mnogo dužom rukometnom tradicijom. Kroz rad kluba izraslo je niz vrhunskih rukometaša koji danas igraju u prvoj i drugoj rukometnoj ligi, a danas je nekoliko naših igrača na užem i širem spisku omladinskih i kadetskih državnih reprezentacija.

Rukometni klub Pavleki mlad po svom postojanju, oslanja se na dugogodišnju tradiciju (više od 35 godina) rukometne sekcije u OŠ P. Miškina pod vodstvom prof. Dražena Badžeka. U tom periodu školska ekipa je osvojila niz državnih školskih takmičenja, te je iz rukometne sekcije ponikao veliki broj rukometaša koji su branili boje zagrebačkih prvoligaša RK Medveščak, RK Borac, RK Zagreb kako u mlađim uzrastnim kategorijama, tako i u seniorskoj konkurenciji.

Kluba se zasniva na dobrovoljnom radu članova kluba uz svesrdnu pomoć roditelja naše djece, te nadasve sponzora kluba. U skromnim uvjetima trudimo se kod djece stvoriti stalnu naviku bavljenja sportom, a time i same radne navike, a također nadamo se da pozitivno utječemo na njihov fizički razvoj. Rukometni klub Pavleki kroz rukometnu igru razvija kolektivni duh djece, pozitivne osobine, sposobnosti i motorička znanja.