Ove godine sudjelovali smo sa generacijom 2000. i mlađi na najvećem svjetskom turniru za mlađe kategorije. U konkurenciji 84 ekipe iz 20 zemalja svijeta završili smo natjecanje među 32 najbolje ekipe.

 

U prvoj fazi takmičenja odigrali smo u grupi pet utakmica sa ekipama iz Švedske, Danske i Njemačke, te ostvarili tri pobjede i dva poraza, čime smo osigurali plasman u daljnji krug natjecanja kao 3. Dobivene utakmice riješili smo u svoju korist vrlo sigurno, te su svi igrači dobili podjednaku minutažu, a utakmice koje smo izgubili, izgubili smo tijesno. U obje izgubljene utakmice bili smo vrlo konkurentni, te su utakmice mogle završiti i drugačije. Od pobjednika naše skupine izgubili smo sa dva gola, gdje smo do pred kraj utakmice bili stalno na zaostatku od jednog gola, ali zbog pomanjkanja koncentracije u završnicama akcija nije bilo mogućnosti za nešto više.

 

U slijedećoj fazi takmičenja, utakmice se igraju na ispadanje, a u prvoj rundi igrali smo sa ekipom iz Norveške, te nakon odlične igre, uspijeli dobiti sa 5 golova prednosti. U utakmici šesnaestine finala igrali smo ponovno sa ekipom iz Norveške, te glatko izgubili. To je bila jedina utakmica u kojoj nismo bili konkurentni protivniku iako je početak utakmice davao nadu da možemo odigrati još jednu čvrstu i dobru utakmicu do kraja. Ipak protivnik je sve svoje prednosti dobro iskoristio i zasluženo pobjedio.

 

Na kraju našeg takmičenja možemo biti zadovoljni sa plasmanom, a pogotovo igrom koja je bila na razini naših mogućnosti i znanja, a za bolje plasmane u narednim takmičenjima trebamo dalje naporno i odlučno raditi.

 

Ovim putem čestitamo ekipi Zagreba koja je u našoj konkurenciji osvojila turnir.

 

Turnir je protekao u najboljem redu gdje smo proveli nezaboravnih tjedan dana u Švedskoj, a moramo pohvaliti sve naše dječake prvo na prikazanoj igri, a onda i na primjerenom ponašanju koje je bilo za samu pohvalu.

 

Na kraju ponovno zahvaljujemo svim roditeljima na ukazanom povjerenju, te pomoći koju su nam pružili od samog početka akcije Partille 2013, kako onih koji su ostali u Zagrebu tako i onih koji su bili s nama u Švedskoj.

 

Zahvaljujemo tatama Tičić, Tomašić, Zelić, Šimić i Štrk koji su nam bili vrhunska logistika i ispomoć od početka do kraja putovanja.

 

Zahvaljujemo i svim našim donatorima i sponzorima – UNIQA OSIGURANJE, SPORTSKA TELEVIZIJA, URBANE IDEJE , koji su bili s nama na ovom putovanju na kojem smo dostojno predstavljali i njih i Hrvatsku.

 

Generacija 2000. i mlađi:

Pavao Benašić, Mateo Budić, Nikola Budić, Ante Datković, Ian Horvat, Toni Karačić, Ivan Palac, Tvrtko Puškarić, Antonio Šimić, Luka Štrk, Roko Tičić, Borna Tomašić, Božidar Zelić, Danijel Žlibar;

Trener: Tomislav Puškarić;

Voditelj ekipe: Dražen Badžek i Tin Badžek